This is a free Purot.net wiki
Pages

  • View:

1. Markkinointi ja viestintä

 

Markkinointi ja viestintä

 

Työ- ja elinkeinotoimiston yritysrekisterin hyödyntäminen osaamisen markkinoinnissa Yrityksille.

Ohjaajat välittävät tietoa pajan osaamisesta henkilökohtaisella tasolla Yrityksille vierailemalla yrityksissä, tai kutsumalla yritysten edustajia esittelyiltoihin.

Nuorten toteuttamista yritysyhteistyöprojekteista tehdään aktiivista tiedotusta, ja Ohjaajat hyödyntävät positiivisia kokemuksia markkinoidessaan yhteistyökuvioita uusille Yrityksille.

Ohjaajat hakevat Yrityksiä, jotka voisivat toimia Nuorten kummeina harjoittelujakson ajan.

 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Ihan hyvä idea.
anonymous   (16.12.2011 12:48)
 

@anonyymi Niinpä, yrittäjien elämä taitaa olla aika hektistä, joten aikaa surffailla sivustoilla tuskin kovin paljon liikenee. Voisiko joku muu lähestymistie olla hedelmällisempi? Yrittäjien kirjoittamia kommentteja täällä ei montaakaan ole.
anonymous   (13.12.2011 16:06)
 

Minulle ei vieläkään ole auennut, mitä yritykset tästä hyötyvät? Olen samaa mieltä viikon kysymyksen kanssa, että harjoittelijoita heillä kyllä riittää. Sivuston suunnitelmien perusteella yrityksen pitäisi käyttää suhteellisen paljon aikaa tähän yhteistyöhön, enkä henkilökohtaisesti oikein usko sen tapahtuvan.
anonymous   (13.12.2011 11:48)
 

markkinointi on toiminut tehokkaasti.
anonymous   (09.12.2011 08:20)
 

Markku: "Toiminta ja kehistystö on laadittava niin, ettei se rasita liikaa yrittäjien jo muutenkin kiireistä työpäivää ja rytmiä. Nuo esittelyilla, hmmm, en ainakaan itse olisi valmis tulemaan illalla..".

Pekka Himanen on sanonut, että yhdessä tekemisen ja yhteistyön perusoppi on ajatus: "Miten voisin toimia niin, että sinun työsi olisi helpompaa". Tätä oppia on varmaan helpompi noudattaa kun opitaan paremmin tuntemaan toisemme. Pelkkien olettamuksien varassa mennään helposti kivikolle (järjestään iltatapahtuma.. silloinhan ne yrittäjät hyvin kerkeää).

Tämä nettialustakin tuntuu monessa kohti aika jäykältä ja sekavaltakin. Kai se on kuitenkin niin, että kun tätä opitaan käyttämään, niin sen jälkeen keskustelu on se mikä vetää eikä oikein suunniteltu alasvetovalikko.
pekkapatama   (01.12.2011 15:21)
 

Kummiyritys on hyvä ja kannatettava pohja, pyrkimys rakentaa yhteistyötä ja toimintaa. Paikallaiset yrittäjät ovat osoittaneet kiinnostusta asiaan, ja ovat valmiit osallistumaan toiminnan kehitystyöhön joidenkin pajojen osalta. Toiminta ja kehitystyö on laadittava niin, ettei se rasita liikaa yrittäjien jo muutenkin kiireistä työpäivää ja rytmiä. Nuo esittelyillat, hmmm, en ainakaan itse olisi valmis tulemaan illalla... Yhteistyön alueelliset erot ovat varmasti suuria ja toiminnan kehitystyössä tämä on varmaan otettava huomioon, kun raameja toiminalle luodaan. POP-Up:it on myös yksi mahdollisuus saattaa toistensa tietoisuuteen yrittäjät ja nuoret tekijät/osaajat. Toiminta varmasti laajenee, kunhan saadaan toiminta ja yhteistyö alkuun.
Markku   (01.12.2011 09:35)
 

@anonyymi Tällä hetkellä pajoilta löytyy mm. sosionomeja, mielenterveyshoitaja, tradenomia ja KOULUTETTUJA ohjaajia, muutama mainitakseni....
anonymous   (01.12.2011 09:17)
 

"En usko heillä olevan yhteyksiä tai sosiaalisia valmiuksia markkinoimaan toisia nuoria. Vai onko tätä "voitelua" tekemässä ihan oikeat ammattilaiset?"

Varmasti on niin, että Mikkelissä määräaikaisille ohjaajille on asetettu liikaa odotuksia siihen nähden, mitä he ovat pystyneet lähtökohdiltaan täyttämään. Yhteistyösuhteiden rakentaminen vaatii jatkuvuutta henkilötasolla. Mutta toisaalta työpajat ovat osoittaneet, että yllättäviä valmiuksia löytyy sekä ohjaajista että pajalaisista, jos he vaan saavat mahdollisuuden tehdä ja sopivasti tukea.

Olisi mielenkiintoista saada tänne kommentteja esim. vasta valmistuneilta tradenomeilta. He joutuvat työurallaan kuitenkin tilanteisiin, jossa kontaktointi, myyminen ja neuvottelutaidot pitäisi olla rutiinia. Voisiko pajat olla paikka hioa taitoja ja saada palautetta?
pekkapatama   (24.11.2011 20:49)
 

Tiedottaminen ja infot ovat tärkeitä asioita varmasti. Mutta pitäisikö työpajojen tekeminen olla lähellä ihmisten arkea? Ja pitäisikö sen näkyä? Esimerkkinä viittaan EU:hun, joka pystyttää kylttinsä joka paikkaan, mitä on rahoittanut. "Tämän tien peruskorjaamista on rahoittanut Euroopan...." tai "Tämä toriaukio on rahoitettu Euroopan sen ja sen rahalla". Voisiko olla kyltti, jossa lukisi "Tämän vanhainkodin piha-alueen on kunnostanut työpajat Mikkelistä"? Toimisiko vai ärsyttäisikö?
pekkapatama   (24.11.2011 20:37)
 

@lindstorm
Mikkelin työpajoilla on nyt esim. tulossa avajaiset, joista on informoitu usealle taholle, teemapäivät ym..
anonymous   (24.11.2011 15:56)
 

Olen joskus ollut pajalla hommissa ja silloin ainakin pajan ohjaajat olivat itsekkin palkkatuella hommattuja nuoria työttömiä. En usko heillä olevan yhteyksiä tai sosiaalisia valmiuksia markkinoimaan toisia nuoria. Vai onko tätä "voitelua" tekemässä ihan oikeat ammattilaiset?
anonymous   (24.11.2011 14:28)
 

Hyvä idea! Missä muualla / kenelle muille työpajasta voisi informoida, paitsi yrityksille?
lindstorm lindstorm   (24.11.2011 11:01)
 

Työpajoja ei yleisesti tunneta kovin hyvin, olisiko syytä lisätä muutakin työpajainfoa ei vain yrityksiin?
anonymous   (23.11.2011 13:02)
 

Aika itsestään selvää.. (tai siis pitäisi olla..)
anonymous   (23.11.2011 08:42)
 

jaa a
anonymous   (23.11.2011 08:20)
 

Kyllä. Kehittämisen arvoinen asia!
anonymous   (22.11.2011 12:42)
 

@anonyymi Voitko tarkemmin kertoa mihin kohtaan viittaat, ja mitä tarkoitat?
lindstorm lindstorm   (18.11.2011 13:33)
 

Tätähän me ollaan yritetty hokea jo kauan....
anonymous   (18.11.2011 10:00)