This is a free Purot.net wiki
Pages

  • View:

5. Työn luovutus

 

Työn luovutus

 

Nuori saa todistuksen tekemästään työtehtävästä, sekä rakentavan palautteen työprojektin etenemisestä sekä valmistumisesta.

Ohjaaja antaa Nuorelle palautetta prosessin sujumisesta, sekä tavoitteiden saavuttamisesta ja osaamisen karttumisesta. Ohjaaja antaa mahdollisen suosituksen yritykselle Nuoren palkkaamisesta työtehtäviin.

Yritys saa projektin lopputuloksena työn valmiiksi Nuoren toteuttamana yhteistyössä työpajan Ohjaajan kanssa. Yhteistyön luonteesta ja lopputuloksesta riippuen palkkaa Nuoren töihin.

 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Hyvä.
anonymous   (16.12.2011 12:53)
 

@anonyymi
Niin puolet nuorista kokee työelämän pelottavana paikkana, olisiko syytä kehitellä juuri niitä pehmeitä laskuja työelämään ja olisiko niinkin, että työelämässämme olisi jotain kohennettavaa? Alkuvaiheessa ei tuskin kenestäkään työntekijästä saada täyttä "hyötyä".
anonymous   (12.12.2011 08:38)
 

täältä lähteminen tuntuu haikealta mutta on pakko jatkaa eteenpäin työmarkkinoille.
anonymous   (09.12.2011 08:25)
 

"Ehkä sillä olisi jotain painoarvo, jos yhteistyö olisi kestänyt vuosia ja yrityksessä tiedettäisiin, ettei hän turhaan kehu kaveria. Nyt ohjaajien työsuhteet ovat suhteellisesti niin lyhyitä, ettei tällaista luottamussuhdetta synny."

Paha tähän on vastaan sanoa. Kyllä yhteistyössä luottamuksellisuus ja toisen tunteminen ovat varmasti asioita, jotka yleensä tekemisen kautta vain vahvistuvat. Mikkelin työpajojen nykykonseptissa näin ei pääse juurikaan käymään, koska ohjaajat siirtyvät muihin tehtäviin määräaikaisen työsuhteen jälkkeen.

Mutta toisaalta. Kyllä yhteistyötä pitäisi jollain tasolla pystyä tekemään siitäkin huolimatta, että henkilöstö vaihtuu.
pekkapatama   (01.12.2011 16:09)
 

Kyllä näissä ladataan ohjaajalle melkoinen rooli, mutta onko valmiuksia ottaa se vastaan? Turvallisesti voisi olla ohjaaja nuorta tukevassa roolissa. Osana mukana tarvittaessa, mutta ei automaattisesti. Tällä tarkoitan sitä, ettei ohjaajan rooli saa nuosta liian suureen merkitykseen prosesissa, josta hänellä ei välttämättä ole tieto/taito. Tukena, mukana alkuun saattamisessa, kyllä.
anonymous   (01.12.2011 14:19)
 

Kyllä näissä ladataan ohjaajalle melkoinen rooli, mutta onko valmiuksia ottaa se vastaan? Turvallisesti voisi olla ohjaaja nuorta tukevassa roolissa. Osana mukana tarvittaessa, mutta ei automaattisesti. Tällä tarkoitan sitä, ettei ohjaajan rooli saa nuosta liian suureen merkitykseen prosesissa, josta hänellä ei välttämättä ole tieto/taito. Tukena, mukana alkuun saattamisessa, kyllä.
Markku   (01.12.2011 10:15)
 

Ihan sivuhuomautuksena, mutta minua häiritsee hiukan tuo sanahelinä "Ohjaaja antaa mahdollisen suosituksen yritykselle Nuoren palkkaamisesta työtehtäviin". Ehkä sillä olisi jotain painoarvo, jos yhteistyö olisi kestänyt vuosia ja yrityksessä tiedettäisiin, ettei hän turhaan kehu kaveria. Nyt ohjaajien työsuhteet ovat suhteellisesti niin lyhyitä, ettei tällaista luottamussuhdetta synny.
anonymous   (30.11.2011 10:50)
 

Komppaan edellistä.. Aina silloin tällöin kuulee kommentin "kukahan tämänkin on suunnitellut". Yleensä tilanne on sellainen, jossa ns. loppukäyttäjiltä ei ole paljoa kyselty.

Mutta eihän tämänkään alustan ja keskustelufoorumin käyttöönotto ole ihan puikkoihin mennyt. Minulta meni pari viikkoa, että sain homman edes pelaamaan. Eli kyllä tuossa "paskasti toteutettu kysely" kommentissa on vahvaa perustetta. Ja kyllä siinä on totta myös sekin, että jos olisi jo tiedossa se tapa, mikä varmasti innostaisi asianomaisia osallistumaan, niin se olisi jo käytössä. Maan tapa tällä hetkellä on, että kun ei saada oikein ihmisten mielipiteitä esiin, niin uskotaan virkamiesten ja muiden ns. vastuunkantajien viisauteen. Kyllähän he tietävät (me tiedämme), mikä on paras ja hyvä käytäntö tai palvelu käyttäjille.
pekkapatama   (24.11.2011 21:24)
 

Jotta tekoihin päästäisiin, pitää ensin ideoida niitä uusia toimintatapoja joita voidaan kokeilla ja arvioida yhdessä. Siksi täällä on kaikilla mahdollisuus kertoa omat ideat ja ajatukset yritysyhteistyön toteuttamiseen ja keskustella niistä muiden kanssa.
lindstorm lindstorm   (24.11.2011 11:20)
 

hyvä!
anonymous   (24.11.2011 08:33)
 

Yrityksille pitää myös jättää liikkumavaraa. Voiko ohjaaja suosittaa yritykselle jatkopalkkaamista?
anonymous   (23.11.2011 13:13)
 

Ja voisinpa tähän loppuun vielä lisätä, että Näin paskasti toteutetut kyselyt eivä juuri nuoria innosta! (jos eivät liiemmin ns. aikuisiakaan.) Turhat jorinat ei kiinnosta. Tarvitaan tekoja ei pelkkiä puheita!
anonymous   (23.11.2011 08:51)
 

Juurikin näin!
anonymous   (23.11.2011 08:47)
 

kyllä onnistuu!
anonymous   (23.11.2011 08:25)
 

Jes näillä mennään ;D
anonymous   (22.11.2011 12:46)